1. dekstroza, cukier gronowy |
2. skrobia ziemniaczana |
3. skrobia kukurydziana |
4. skrobia ryżowa |
5. skrobia pszeniczna |
6. sacharoza |
7. fruktoza |
8. laktoza |
9. maltoza (cukier złożony) |
10. galaktoza |
11. syrop glukozowy |
12. maltodekstryna |
13. cukier inwertowany |
14. mannoza |
15. arabinoza |
16. pektyny |
17. ramnoza |
18. rybozy |
19. stachioza |
20. trehaloza |
21. ksyloza |
22. acesulfam potasowy (E 950) |
23. aspartam (słodzik dietetyczny (E 951) |
24. cyklaminian (E 952) |
25. sacharyna (E 954) |
26. taumatyna (E 957) |
27. Neohesperydyna (E 959) |
28. sorbitol (E 420) |
29. mannitol (E 421) |
30. izomalt (E 953) |
31. maltitol (E 965) |
32. laktitol (E 966) |
33. ksylitol (E 967) |
34. laktuloza |
35. rutyna |
36. piwo słodowe |
37. fukoza |
38. wodór |
39. nadtlenek wodoru (woda utleniona) 3% |
40. dwutlenek węgla |
41. siarkowodór |
42. metan |
43. aldehyd mrówkowy |
44. kwas mrówkowy |
45. tryptofan L |
46. tryptofan D |
47. produkty Maillarda |
48. etanol |
49. piwo |
50. piwo pszeniczne |
51. białe wino |
52. czerwone wino |
53. glikol etylenowy |
54. Izopropanol |
55. metanol |
56. alkohol izoamylowy |
57. heksanol |
58. butanol metylowy |
59. 1-pentanol |
60. butanol |
61. furfural |
62. 2-metanol fenylowy |
63. 2-metyl-1-propanol |