I. alergia |
II. nietolerancja |
III. histamina |
IV. alergeny główne |
V. Tuberkulinum |
1. laktoza |
1.1. mleko |
1.1.2 mleko krowie |
1.2. mleko owcze |
1.3. mleko kozie |
1.3.1 mleko sojowe |
1.4. masło |
1.5. jogurt |
1.6. ser twardy |
1.7. ser miękki |
2.1. jajko |
2.2. żółtko jajka |
2.3. białko jajka |
3.1. kawa ziarnista |
3.2. czarna herbata |
4.1. piwo |
4.2. wino czerwone |
4.3. wino białe |
5.1. kurczak |
5.2. indyk |
5.3. wołowina |
5.4. wieprzowina |
5.5. jagnięcina |
5.6 cielęcina |
6.1. tuńczyk |
6.2. pstrąg |
6.3. dorsz |
6.4. łosoś wędzony |
6.5 ryby mix 1 |
6.6 ryby mix 2 |
6.7 ryby mix 3 |
6.8 ryby mix 4 |
6.9 skorupiaki mix |
7.1. jabłko |
7.1.1 wiśnia |
7.1.2 malina |
7.1.3 porzeczka |
7.1.4 agrest |
7.2. banan |
7.3. winogrono |
7.3.1 morela |
7.3.2 ananas |
7.3.3 brzoskwinia |
7.4. pomarańcz |
7.5. cytryna |
7.6. grejpfrut |
7.7. truskawka |
7.8. gruszka |
7.9. mieszanka melonów |
7.10 fruktoza |
8.1. ziemniaki |
8.2. marchew |
8.3. cebula |
8.4. czosnek |
8.5. ogórek |
8.6. pomidor |
8.6.1 fasola |
8.6.2 szpinak |
8.7. papryka czerwona |
8.8. szparagi |
8.9. bakłażan |
8.10. kapusta |
8.11. koper włoski |
8.12.mieszanka selera |
9. pieczarki |
10.1. fasola zielona |
10.2. soczewica |
10.3. soczewica czerwona |
10.4. soja |
11.1. orzechy ziemne |
11.2. orzechy włoskie |
11.3. orzechy nerkowce |
11.4. migdały |
11.5. pestki słonecznika |
11.6. sezam |
11.7. orzech laskowy |
12. kolendra |
13.1. olej słonecznikowy |
13.2. olej z oliwek |
13.3. ocet balsamico |
13.4. musztarda |
13.5. cukier |
13.6 miód |
13.7 kakao |
14.1. pszenica |
14.2. żyto |
14.2.1 jęczmień |
14.2.2 proso |
14.3. ryż |
14.4. kukurydza |
14.5. owies |
14.6. sorgo |
14.7. orkisz |
14.8. gryka |
15. drożdze |
16. gluten |